Nieuws

Wintersport

16 februari 2018 - Blogberichten

Verse sneeuw, gezonde berglucht, inspanning (ski/snowboard) en de nodige ontspanning (après-ski).. ja, menig wintersportfan voelt het alweer kriebelen!

Heb jij je trip nog te goed, neem dan zeker je voorzorgen voor een aangepaste gelaatsverzorging! De felle zon, die weerkaatst op de witte sneeuw en de koude lucht zijn niet lief voor je huid. Zelfs als het bewolkt is stuurt de zon UV-stralen uit! Kies daarom een zonnecrème met een hoge factor om je te beschermen tegen zonnebrand. Vergeet tevens je lippen niet, een combinatie zonnebrandcrème + lippenbalsem is de meest volledige gezichtsverzorging voor wintersporters.

Tevens is het belangrijk om uitdroging te voorkomen! Koude en wind doen je huid geen goed. Gezichtsverzorging mag dus niet ophouden bij zonbescherming. Ook je huid hydrateren met aangepaste producten, is een must. Het is dé manier om dat vervelende gevoel van ‘trekkende’ huid te voorkomen. Gebruik daarom ‘s nachts een vette crème die je huid herstelt van de ongure weersomstandigheden overdag.

Geef je huid een boost: Een deugddoende dag gehad op de piste? Tijd voor een zalige warmedouche … Tip: gebruik na je douche of bad verzorgende bodycrème om je huid te voeden en een boost te geven. Wat zal je stralen tijdens de après-ski!

Heb je vaak last van ‘wintertenen’? Neem dan vitamine A&D, deze ondersteunen de doorbloeding en helpen je van die pijnlijke knobbels af! Je start er best tijdig mee, zo is je huid voorbereid tegen dat het echt ijskoud wordt.