Nieuws

Wat als mijn hart op hol slaat... Week van het hart, laat je gratis testen!

25 september 2018 - Blogberichten

Vanaf 40 jaar heeft men 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Dit is een ernstige aandoening die het risico op een trombose of beroerte vervijfvoudigt. Tijdens de week van het hart die loopt van 24 tot 28 september 2018 , kan u zich gratis laten testen in uw buurt.

Lees meer

Een blijvende piep wil je niet: bescherm je oren tijdens de festivals

17 juli 2018 - Blogberichten

Tomorrowland, Pukkelpop, Francofolies, Suikerrock, Laundry Day, … Het festivalseizoen is volop bezig en meer dan ooit zijn we er ons ook van bewust dat festivals zware gevolgen kunnen hebben voor het menselijk oor. Je wil op dat moment misschien wel los gaan op de luide bas, maar zorg dat je over tien jaar nog altijd van muziek kan genieten. De confrontatie met hard en/of langdurig geluid kan namelijk leiden tot blijvende gehoorschade. Preventie is dus de boodschap: draag altijd zorg voor je oren en bescherm ze indien nodig!

Lees meer

Jouw ideale reisapotheek: wat neem je mee?

26 juni 2018 - Blogberichten

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we eindelijk op reis kunnen vertrekken! Je wil graag op alle mogelijke omstandigheden voorbereid zijn, maar wat neem je nu het best allemaal mee? Wij lijsten het hieronder mooi voor jou op!  Selecteer voor jezelf wat je nodig hebt, afhankelijk van je reisbestemming en reisactiviteit. 

Lees meer

Met deze tips overleef je de examenperiode

4 juni 2018 - Blogberichten

De studententijd is de mooiste tijd van je leven, toch? Yeah right, dat is dan wel buiten die vreselijke blok- en examenperiode gerekend! Zoveel mogelijk van die dikke boeken en cursussen in korte tijd proberen op te nemen, dagen én nachten aan één stuk studeren,… het is geen pretje. En net op die belangrijke momenten is de concentratie vaak het verst te zoeken en lijkt alles plots veel interessanter dan die saaie cursus. Heel wat studenten ervaren daarom veel stress in deze drukke weken.

Lees meer

31 mei is Wereld Anti-Tabaksdag: ontdek hier onze tips om te stoppen met roken!

31 mei 2018 - Blogberichten

Je hebt het eindelijk beslist: je stopt met roken! Proficiat, want het is niet gemakkelijk om te stoppen met roken. Velen voor jou zijn er in geslaagd om te stoppen, dus jij kan dit ook!

Lees meer

Weg met schimmelnagels!

9 mei 2018 - Blogberichten

Schimmelnagels ken je misschien onder de naam ‘kalknagels’. Het is een schimmelinfectie aan je (teen)nagels die ervoor zorgt dat je nagels verdikken, brokkelig worden en verkleuren. Meestal begint het op 1 nagel, maar vaak verspreidt het zich over meerdere nagels. Positief puntje: ze zijn perfect te behandelen!

Lees meer

Zeg vaarwel tegen eelt en blaren!

24 april 2018 - Blogberichten

De zomer komt eraan, we ruilen stilaan onze gesloten schoenen in voor flipflops, sandaaltjes, open schoenen. Onze stappers krijgen het elke dag hard te verduren. We zweten, krijgen blaren, ontwikkelen eelt. Ze voelen vaak droog, ruw en hard aan. Daarom is het nodig voldoende aandacht te besteden aan onze voeten en ze met de nodige zorg, tijdig eens in de watten te leggen!

Lees meer

Zelfbruiner: in 6 stappen naar een egaal bruin kleurtje zonder zon!

16 april 2018 - Blogberichten

De eerste zonnestralen treden in aantocht, maar dat bruine kleurtje bekomen we niet zo snel als we zouden willen. De oplossing? Zelfbruiner! In 6 stappen verkrijg je een mooie egale teint waardoor je schittert in je nieuwe zomeroutfit. 

Lees meer

Meer nieuws