Historiek

NV APOTHEEK DESSEIN, met hoofdzetel in BEERNEM, werd opgericht in 1967 en is een familiale groep van veertien apotheken waar de professionele ingesteldheid en kennis van de provisor en zijn/haar team de basis vormen voor een optimale opvolging van de gezondheid en het welzijn van de klant.

Reeds twee generaties lang liggen uitstekende service, creativiteit en geloof in de toekomst aan de grondslag van constante groei. Op heden telt de groep zestig apothekers en apotheekassistenten die samen achter dezelfde missie staan: ‘Uw gezondheid, onze zorg!’.

Als één van de eerste in de sector maakte Apotheek Dessein gebruik van robots achter de toonbank. Deze automatisering had als voornaamste doel meer tijd vrij te maken voor klantenadvies. De klant staat bij de groep dan ook centraal. Bovendien werden gedurende de laatste tien jaar niet minder dan negen van de veertien apotheken grondig vernieuwd.

Sinds 2010 wordt de farmaceutische zorg tot in de huiskamer gebracht. Wie dagelijks verschillende geneesmiddelen moet innemen, vergeet er wel af en toe eens één. Als patiënt is men er zich echter onvoldoende van bewust wat de negatieve gevolgen kunnen zijn van deze ‘vergetelheid ‘. Met het oog op een verbetering van de therapietrouw, investeerde Apotheek Dessein in robots die de dagelijkse medicatie van een patiënt per innamemoment in één zakje verpakt. Een geapprecieerde dienst, en dit niet enkel bij onze oudere klanten.

Naast automatisering denkt Apotheek Dessein ook aan digitalisering. Zo kan u alle apotheken terugvinden op Facebook en op de individuele websites. Neem gerust een kijkje en blijf op de hoogte van de laatste gezondheidstips, nieuwigheden en promoties.

De tijd staat dus niet stil! Het wordt tegenwoordig ook moeilijker om tijdens de openingsuren aankopen te doen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, kunt u voortaan ook online uw producten reserveren en in de apotheek afhalen wanneer het u past. Bent u niet in de mogelijkheid om zelf naar de apotheek te komen, dan kan u vanaf 2018 ook terecht op de online apotheek Pazzox waarbij uw producten de daaropvolgende dag thuis worden geleverd. Dit aan dezelfde vertrouwelijke service zoals in alle apotheken van de groep. Pazzox zal u terugvinden op de lijst van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), dat de wettelijkheid van de Belgische online apotheken moet controleren. De beste garantie van betrouwbaarheid.

Uw gezondheid is en blijft onze zorg!

Met allopathie worden de klassieke geneesmiddelen bedoeld. We bieden een luisterend oor en stellen gerichte vragen om u een geschikt product op maat te adviseren of raden u op basis van de bekomen informatie aan om een arts te consulteren. Daarnaast geven we u deskundig advies over de werking en het correct gebruik van de geneesmiddelen.

Allopathie

Iedere huid is verschillend, daarom bieden we u een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van meerdere gamma’s om tot de ideale verzorging voor uw type huid te komen. Voor elk wat wils: jong of oud, van acné tot de eerste rimpeltjes, een droge of vette huid… samen met u gaan we op zoek naar de geschikte producten voor uw dagelijkse verzorging. Bovendien beschikken we ook over verzorgingsproducten die aangepast zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

Cosmetica

Iedere huid is verschillend, daarom bieden we u een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van meerdere gamma’s om tot de ideale verzorging voor uw type huid te komen. Voor elk wat wils: jong of oud, van acné tot de eerste rimpeltjes, een droge of vette huid… samen met u gaan we op zoek naar de geschikte producten voor uw dagelijkse verzorging. Bovendien beschikken we ook over verzorgingsproducten die aangepast zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

Voedingssupplementen

Fytotherapie of kruidengeneeskunde is het behandelen van gezondheidsklachten en ziektes op basis van planten en kruiden. Al eeuwenlang is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking hebben. Fytotherapie is beschikbaar in verschillende vormen zoals tabletten, capsules, druppels, tincturen, maar er is ook een ruim gamma aan thee in de apotheek beschikbaar. Fytotherapie is echter niet altijd onschuldig, sommige planten zijn uiterst krachtig of giftig of kunnen reageren met andere medicatie. Vraag daarom steeds advies aan uw apotheker.

Fytotherapie

Homeopathie is gebaseerd op het gelijkheidsprincipe: wanneer een bepaalde stof leidt tot ziekte, dan kan een sterk verdunde vorm van die actieve stof genezend werken. In het algemeen geldt dat hoe groter de verdunning, hoe sterker de werking is. De vormen die het meest voorkomen binnen de homeopathie zijn granulen, globulen en druppels. Vele verdunning zijn op voorraad in de apotheek of kunnen op korte tijd worden verkregen.

Homeopathie

In de apotheek is een ruime kinderhoek voorzien om aan de behoeften van uw kleine spruit te voldoen. Zowel babyvoeding, flessen en zuigspenen als fopspenen en verzorgingsproducten behoren tot het assortiment. Ook voor een droog of atopisch babyhuidje zijn er aangepaste producten te verkrijgen. Daarnaast helpen we u graag bij typische babyproblemen zoals luiereczeem, krampjes, eerste tandjes, …

Babyvoeding en -verzorging

Voor het welzijn van uw trouwe vriend hebben we de nodige producten in ons gamma. Hiertoe behoren verzorgingsproducten en middelen om uw huisdier te ontwormen of om vlooien en teken te voorkomen of te verwijderen. Ook voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we eveneens dieetvoeding en voedingssupplementen aan voor uw gezelschapsdier.

Dierenverzorging

Verschillende medische hulpmiddelen zijn in onze apotheek te verkrijgen. Een greep uit ons aanbod: wondzorg, verbandmaterialen, therapeutische kousen, bloeddrukmeters, koortsthermometers,… Wens u hierover meer informatie? Contacteer ons dan gerust!

Medische hulpmiddelen

Er is een ruim aanbod aan incontinentiemateriaal in de apotheek beschikbaar aan een voordelige prijs. In alle discretie helpen we u het meest geschikte type en maat te bepalen. Aan de hand van stalen kan u het incontinentiemateriaal uittesten tot u het ideale product afgestemd op uw persoonlijk probleem heeft gevonden.

Incontinentiematerialen