Services

Een belangrijke taak als apotheker is om de medicatie van de patiënt te controleren op mogelijke interacties, dubbelmedicatie, juiste innamemomenten … Extra belang moet gehecht worden aan patiënten met chronische medicatie of patiënten die in een zorgtraject zitten. In de praktijk zien we dikwijls problemen opduiken bij inname van medicatie na een ziekenhuisopname, ook heerst er vaak verwarring tussen de originele en generische geneesmiddelen.

Omdat hier voldoende aandacht aan besteed moet worden, lanceerde Maggie De Block sinds 1 oktober 2017 ‘de huisapotheker’. Deze apotheker volgt uw medicatie (-wijzigingen) nauwgezet op, staat in voor een persoonlijke begeleiding volgens uw noden en communiceert met uw andere zorgverleners (artsen, specialisten, verpleegkundigen). De keuze van huisapotheker is volledig vrij en tijdens vakanties, wachtdiensten kunt u gerust nog bij een andere apotheek langsgaan. Bent u chronische patiënt, spreek er dan over met uw apotheker.

Door een steeds ouder wordende bevolking is er een grotere vraag naar aangepaste zorg voor hulpbehoevende personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om via onze apotheek thuiszorgmateriaal zoals krukken, looprekken, bedden, rolstoelen, toiletstoelen, … te huren of aan te kopen. Indien u hier vragen over heeft, helpen wij u graag verder.

Voor thuislevering van zuurstof, verhuur en verkoop van aerosoltoestellen kan u tevens bij ons terecht.
Verder is huur of aankoop van verschillende toestellen bij ons mogelijk zoals een plaswekker, afkolftoestel, bloeddrukmeter,…

Twijfelt u of wij beschikken over wat u zoekt? Contacteer ons en wij helpen u verder.

Bij ons kan u terecht voor steunbandages, steunkousen, aderspatkousen… Hiervoor komt u het best eens langs in de apotheek zodat de juiste maat genomen kan worden. Ook steun- en compressieverbanden behoren tot ons aanbod.

Wij beschikken over een intieme ruimte waar u over voldoende privacy beschikt. Op die manier kan u bij ons in alle vertrouwen met uw probleem terecht.

Breng uw vervallen of ongebruikte medicatie bij ons binnen! Op deze manier kan de medicatie op een veilige manier vernietigd worden zonder schade te berokkenen aan het milieu. De verpakking en bijsluiter mag bij het papier. Verbandmiddelen, cosmetica, babyvoeding, vitaminen en kruidenproducten behoren niet tot geneesmiddelen en mogen dus wel bij het gewone restafval.

Bent u geïnteresseerd in een product dat wij niet in ons gamma hebben? Geen zorgen! Wij kunnen dit product gemakkelijk voor u bestellen. Wij worden meermaals per dag beleverd, dus meestal heeft u het product nog dezelfde dag in handen. Gaat het over een product dat niet in België beschikbaar is, dan kunnen wij dit vaak via de internationale apotheek bekomen. Afhankelijk van het land van herkomst duurt dit enkele dagen.

Neem contact met ons op.

Onze apotheek biedt de mogelijkheid tot individuele medicatievoorbereiding (IMV). Dit ten dienste van woonzorgcentra maar zeker ook voor de individuele patiënt.

Wat houdt dit concreet in?
Er wordt een elektronisch medicatieschema opgesteld voor de patiënt rekening houdend met geneesmiddelinteracties, dubbelmedicatie, juiste innamemomenten. Vanuit het medicatieschema worden de geneesmiddelen per innamemoment apart verpakt via robotisering. Op iedere individuele verpakking worden de belangrijkste gegevens vermeld waaronder de naam van het product, dosis, dag en tijdstip van inname (zie foto).
De gefractioneerde medicatie voor individuele patiënten dient wekelijks in de apotheek afgehaald te worden. 

Fractionering

Aangezien we ons in een tijd bevinden van modernisering, hechten wij er belang aan dat ook wij ons aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen en evoluties. Onze apotheek is daarom uitgerust met een robot en een uitgebreid informatiepakket in ons computerprogramma. Op deze manier kunnen wij meer tijd maken voor u en een optimale farmaceutische zorg verlenen. 

Met behulp van specifieke apparatuur hebben wij de mogelijkheid om voor u persoonlijk een volledige gelaatsanalyse uit te voeren. Hierbij wordt de pH, het vocht- en sebumgehalte van uw huid geanalyseerd. Op basis van deze resultaten kunnen wij bepalen welke verzorging het best bij uw huidtype past.

Vertrekt u op reis en heeft u graag voor elke situatie het gepaste medisch materiaal of de nodige medicatie bij u? Met behulp van onze checklist kan u nagaan of u volledig uitgerust bent om zorgeloos op vakantie te vertrekken. Ook thuis zijn we graag voorbereid op alle mogelijke omstandigheden. Ook hiervoor hebben wij een checklist opgemaakt voor u.

Volg vanaf heden onze leuke blog. Wetenschappelijke weetjes op een verstaanbare manier uitgelegd. Leer bij over de apotheek, gezondheid, en zoveel meer op een aangename manier!